El Pepe, una vida suprema

Director Emir Kusturica
País Argentina, Uruguay, Serbia // Idioma VO Castellà / SUB Castellà // Year 2018 // Duration 73'
Cast Pepe Mujica

El dues vegades guanyador de la Palma d’Or a Cannes, l’aclamat director Emir Kusturica, s’asseu a la taula amb José Mújica, expresident de l’Uruguai. Acompanyats també de la dona d’en Pepe, crucial durant tota la seva vida, prenen mate, visiten el seu hort i departeixen sobre el sentit de la vida des d’una perspectiva política, filosòfica, estètica, i fins i tot poètica. També els visiten antics col·legues, i comparteixen moments de la seva vida actual, mentre anem coneixent l’home que va sorprendre al món pels seus valors i va esdevenir tot un fenomen i referent.

El documental recorre diferents moments en la vida de Mújica, fent un retrat amable d’un home humil que va esdevenir president de l’Uruguai mentre es mantenia fidel a les seves creences alhora que empentava i alentava el canvi. Encara orgullós del seu passat com a activista polític i guerriller (el que li va valdre 12 anys de presó), se’ns presenta a “El Pepe” com un líder global iconoclasta que encara s’atreveix a somiar amb un món millor

“Impressionat per ell i el seu treball, i celebrant la utopia i la virtut, vaig fer aquest film”. Emir Kusturica.

Va ser estrenada mundialment a la Mostra de Venezia, on va rebre el Premi CICT-UNESCO, i té la seva estrena a Espanya al Festival REC de Tarragona.

  • Dissabte 1 // 22hTEATRE METROPOL