Across The Line – Movistar+ Program

Focus in: Across The Line  – Movistar+ Program

‘Across The Line’ sigue la estela del proyecto europeo ‘Off The Wall’, iniciado en 2014, donde se ofrecía una mirada de jóvenes directores de Europa del Este sobre las consecuencias de la caída del Muro de Berlín, en el 25 aniversario del hecho histórico. En 2016 es momento de revisar qué queda de aquella ilusión compartida ante una nueva Europa, en un proyecto colectivo con eventos fílmicos en Francia, Estonia, Italia, Portugal y Austria gracias al programa “Audience Development” de Creative Europe.

logos_offthewall_v3

No intenso agora

Director João Moreira Salles
País Brasil // Idioma VO Portuguès/ Sub Castellà // Year 2017 // Duration 127'
Cast Daniel Cohn-Bendit, Alain Geismar, Jacques Sauvageot

Dimarts 6 de novembre | 20h | Auditori CaixaForum

Abans de parlar de la influència del Maig 68, va bé que el revisem. I si ho fem des de l’avui? I si ho fem des d’una altra cultura? João Moreira Sailles recupera l’arxiu fílmic d’una família del Brasil i que és enregistrat a Xina, i aquest arxiu li serveix per reflexionar sobre com es van viure els dies més intensos del Maig del 68 a França, Txecoslovàquia, o el mateix Brasil. Un seductor assaig fílmic que ens mostra la vida de qui va implicar-se en accions inoblidables però també com continua la vida un cop les passions es refreden. Alegries, pors, decepcions, joia són sentiments que ens mostren en un documental hipnòtic que ens fa repensar les imatges a l’hora que ens encisa i captiva.

Estrenada a Berlin

Millor Director Brasiler de l’any per cercle de crítics brasilers.

 

  • Tuesday 6 // 20hCAIXA FORUM

Sami Blood

Director Amanda Kernell
País Suècia, Noruega i Dinamarca // Idioma VO Sami/ Suec/ Sub Castellà // Year 2016 // Duration 110'
Cast Lene Cecilia Sparrok, Mia Erika Sparrok i Maj Doris Rimpi

Dimarts 13 de novembre | 20h | Auditori CaixaForum

Elle Marja, de 14 anys, és una ramadera de rens a Laponia. Exposada al racisme dels anys 30 i a inspeccions genètiques al seu internat, comença a somiar amb un altra vida, una que li doni oportunitats. Per aconseguir-ho, ha d’arribar a ser una altra persona i trencar tots els lligams amb la seva família i cultura. Amb un títol que fa referència a un insult per discriminar a la població lapona, “Sami Blood” és el vibrant debut d’Amanda Kernell, que va sorprendre a tothom per la seva força, i per l’empenta de la seva protagonista, que ha de lliutar contra tothom per acomplir el seu somni d’una vida diferent. Una pel·lícula intensa, emocionant i corprenedora.

Millor Opera Prima-Mostra de Venècia

Best Nordic Film & Millor Fotografia a Goteborg FF

Special Jury Prize & Millor Actriu a Tokyo FF

Premi Valors Humans a Thessaloniki FF

  • Tuesday 14 // 20hCAIXA FORUM

Tódalas mulleres que coñezo

Director Xiana Do Teixeiro
País Espanya // Idioma VO Gallec/ Sub Castellà // Year 2018 // Duration 71'
Cast Olalla Caamaño López, María Corral Fernández i Nieves Neira

Dijous 22 de novembre | 20h | Auditori CaixaForum

Unes amigues es troben a una terrassa per xerrar de com els ha anat la setmana, de les seves coses. Mica en mica, la conversa comença a girar sobre la mateixa temàtica, històries personals que es converteixen en comuns, perquè ara no fa tanta vergonya dir-ho, perquè, a ‘totes les dones que conec’ els ha passat. Una pel·lícula ‘parlada’ en diversos escenaris enllaçats per un fil invisible d’identitats i generacions, que sorprèn i atrapa l’espectador des del relat íntim mentre qüestiona obertament les diferències (i desequilibris) de gènere.

Amb la presència de Xiana do Teixeiro, directora del film.


  • Thursday 22 // 20hCAIXA FORUM

La revolución silenciosa

Director Lars Kraume
País Alemanya // Idioma VO Alemany/ Sub Castellà // Year 2018 // Duration 110'
Cast Jonas Dassler, Judith Engel i Tom Gramenz

Dijous 29 de novembre | 20h | Auditori CaixaForum

Alemanya, 1956. El país està dividit, però el Mur encara no s’ha alçat. Un grup d’estudiants de batxillerat de la zona Oriental s’assabenten de la revolta del poble hongarès als noticiaris clandestins. Admirats per la seva lluita per la llibertat, decideixen per unanimitat guardar un minut de silenci a classe en solidaritat amb els insurgents i les víctimes de la repressió soviètica. Però en un context tan crispat i d’omnipresència política una acció aparentment senzilla és tot un desafiament a la doctrina ideològica imperant. Una pel·lícula solvent i directa, amb l’esperit del jovent que la protagonitza, que mostra, de manera emotiva, la força del col·lectiu davant de l’entorn il·lògic i inflexible.

  • Thursday 29 // 20hCAIXA FORUM
  • Saturday 8 // 16hANTIGA AUDIÈNCIA