La Camarista

Director Lila Aviles
País Mèxic // Idioma VO Castellà/ Sub Castellà // Year 2018 // Duration 102'
Cast Gabriela Cartol i Teresa Sánchez

Eve és una jove cambrera de pis a un luxós hotel de Mèxic. Una exclusiva torre de vidre on viuen hostes tan rics que ella només pot imaginar-se les seves vides a través de les seves fantasies i els objectes que van oblidant. Amb un horari llarg i esgotador, que no li permet veure ni a la seva família, Eve prepara un pla per millorar la seva situació laboral.

Realitzada amb una cura d’orfebre, i una mestria impròpia d’una debutant, LA CAMARISTA és un estudi meticulós d’allò que passa entre bambolines. L’actriu Gabriela Cartol ens regala un treball ple de carisma, que dota de calidesa un personatge que ens descobreix un món moltes vegades invisible o pel qual passem de puntetes.

Seleccionat als festivals més prestigiosos del món després de la seva estrena a Toronto, l’impressionant debut amb què ens sorprèn Lila Avilés planteja les relacions de poder i servitud encara presents a la societat contemporània, mentre ens presenta la persona darrere del treballador, amb els anhels, desitjos i esperances que amaga qui habitualment es mostra com una ombra.

Seleccionada a Toronto, San Sebastián, i BFI de Londres.

Millor Pel·lícula al Festival de Morelia (Mèxic)

Estrena a Catalunya

  • Divendres 7 // 18hANTIGA AUDIÈNCIA