Primer Test 5 anys!

L’aposta del REC per l’òpera prima l’ha fet un referent en la presentació de nous talents com a aparador de cara el públic des de fa més d’una dècada. Però un festival com el REC ha d’estar atent als canvis i les necessitats del sector. L’anàlisi del context creatiu , la valoració de les dificultats a les quals s’enfronta un creador novell, així com el creixement natural de les nostres Jornades Professionals va fer que fa ja 5 anys (!!) ens llancéssim a implicar-nos en l’acompanyament als autors en el procés de producció, en una iniciativa llavors pionera a l’estat espanyol, el PRIMER TEST. Una plataforma on desenvolupar les seves obres, acompanyats dels millors experts internacionals, i des d’on, tots plegats, els ajudéssim a prendre bones decisions sobre el futur de la seva obra, i posar un peu a la porta d’entrada de la distribució internacional. Creadors i creadores com Sergi Pérez, Alba Sotorra, Marc Marquet, Elena Martín, Andrea Jaurrieta, o Clara Simón, han passat pel nostre laboratori, que, com els autors,  es consolida i creix en prestigi fent-lo anar més enllà del que havíem imaginat, i amb la il·lusió intacta de seguir acompanyant el nou cinema.

Una iniciativa moltes vegades invisible per al públic, però que enguany, a mode de celebració, es veu reflectida en la nostra programació.

Con El Viento

Director Meritxell Colell Aparicio
País França, Espanya i Argentina // Idioma VO castellà/SUB anglès // Year 2018 // Duration 108'
Cast Mónica García, Concha Canal, Ana Fernández, Elena Martín

La Mónica és ballarina a Buenos Aires. Un dia rep una trucada de sa germana Elena: el seu pare està molt malalt. El retorn a la casa familiar d’un poble de Burgos reobre antigues ferides i permet sanar-ne d’altres. La retrobada no és fàcil de gestionar i la Mònica es refugia al millor que coneix, la dansa, per reconciliar-se amb una vida i un espai que va deixar enrere.

Amb un ritme pausat, concentrada a la mirada i els gestos de les dones protagonistes, la càmera va teixint fils invisibles acompanyant les quatre dones que renoven els vincles que les uneixen. Un d’aquells films amb força a cada moviment i on el silenci parla, el debut de Meritxell Colell ha estat una de les grans sorpreses de la temporada. Present a PRIMER TEST 2016 i estrenada a la secció Forum de la Berlinale, torna al REC pocs dies després de la seva estrena comercial.

Biznaga de Plata Festival de Málaga.

Amb l’assistència de la directora Meritxell Colell.

  • Dimarts 4 // 18hANTIGA AUDIÈNCIA

Trinta Lumes

Director Diana Toucedo
País Espanya // Idioma VO Gallec/ Sub Castellà // Year 2017 // Duration 80'
Cast Alba Arias i Samuel Vilariño

Alba té 12 anys i viu a O Courel, una petita comunitat rural de Galícia. Amb la curiositat pròpia de l’edat, sent fascinació per tot allò ocult i, acompanyada del seu amic Samuel, visitarà cases abandonades, vil·les oblidades i turons remots buscant un món paral·lel, el que separa el món dels vius. De la mà dels dos joves descobrirem misteris, però també els rituals del dia a dia, i els costums d’una població d’una bellesa aturada en el temps.

A mig camí entre el documental observacional i el retrat íntim, amb uns tocs de ciència ficció casolana i llegenda galega, TRINTA LUMES és un delicat retrat sobre una terra mil·lenària que es va despoblant, fet amb l’afecte que demana aquest patrimoni. Un viatge per un paisatge que difumina l’espai entre la filmació de la quotidianitat, els seus costums ancestrals i les històries inventades, el mite i l’imaginari col·lectiu.

Guanyadora del PRIMER TEST 2017, d’allà va saltar a fer l’estrena mundial a Berlin i guanyar, entre d’altres, el Premi Días de Cine a FilmMadrid. Una mostra del talent que pot ajudar a desenvolupar el nostre laboratori.

Secció Panorama Berlinale 2018

Premi de la Crítica al D’A Barcelona 2018

Amb l’assistència de la directora Diana Toucedo. 

  • Dimecres 5 // 18hANTIGA AUDIÈNCIA

Ana de Día

Director Andrea Jaurrieta
País Espanya // Idioma VO Castellà/ Sub Anglès // Year 2018 // Duration 108'
Cast Ingrid García Jonsson, Mona Martínez, Irene Ruiz, María José Alfonso

L’Ana sent la necessitat de fugir de la seva vida, però l’últim que s’espera és que algú vingui a substituir a la seva “jo” original. Així, en veure que una altra Ana ha ocupat el seu lloc al món, comença a viure una nova realitat i decideix obrir la porta a una versió d’ella mateixa que mai s’havia atrevit a experimentar.

 

Andrea Jaurrieta debuta amb aquesta reflexió sobre la identitat i les nostres vides possibles, emocionant-nos amb el “doble” personatge al qual dona vida Ingrid García-Jonnson. Una història amb tints surrealistes que pot arribar a fer-nos reflexionar sobre el nostre propi camí. Qui som? Qui volem ser? Podem canviar la trajectòria que ha pres la nostra vida un cop ja ens hi trobem implicats de ple?

 

Ana de Día va passar pel laboratori del REC, Primer Test, l’any 2016, i després de la seva estrena al festival de Màlaga torna a Tarragona, aquest cop per mostrar-se davant del públic.

Selecció Oficial al Festival de Màlaga

Amb l’assistència de la directora Andrea Jaurrieta.

  • Dimecres 5 // 22hANTIGA AUDIÈNCIA

Comandante Arian

Director Alba Sotorra
País Espanya // Idioma VO Kurdo i àrab/Sub Castellà // Year 2018 // Duration 80'

Al front de la guerra de Síria, una dona de 30 anys, la Comandant Arian, guia un batalló femení cap a la ciutat de Kobane per alliberar la seva gent del jou del DAESH (ISIS). Al 2012, quan la guerra va arribar al Kurdistan, un grup de dones va decidir passar a l’acció i formar les Unitats Femenines de Protecció (YPJ), i reconquerir el terreny, no només pel país, sinó també per la llibertat de la futura generació de dones. Alba Sotorra (guanyadora del Gaudí a millor documental per “Game Over”), va ser l’ombra d’Arian durant mesos, amb els sacrificis propis de la guerra, construint un relat captivador al cor de l’acció; un retrat de la fascinant lluita d’una dona i el seu grup de guerrilleres, que cerquen la llibertat en una societat profundament religiosa i patriarcal. Un documental que s’erigeix com un al·legat a la llibertat de les dones, o com diu el seu subtítol “una historia de dones, guerra i llibertat”.

Amb l’assistència de la directora Alba Sotorra. 

  • Dissabte 8 // 12hTEATRET DEL SERRALLO