Projeccions especials

El Pepe, una vida suprema

Director Emir Kusturica
País Argentina, Uruguay, Serbia // Idioma VO Castellà / SUB Castellà // Year 2018 // Duration 73'
Cast Pepe Mujica

El dues vegades guanyador de la Palma d’Or a Cannes, l’aclamat director Emir Kusturica, s’asseu a la taula amb José Mújica, expresident de l’Uruguai. Acompanyats també de la dona d’en Pepe, crucial durant tota la seva vida, prenen mate, visiten el seu hort i departeixen sobre el sentit de la vida des d’una perspectiva política, filosòfica, estètica, i fins i tot poètica. També els visiten antics col·legues, i comparteixen moments de la seva vida actual, mentre anem coneixent l’home que va sorprendre al món pels seus valors i va esdevenir tot un fenomen i referent.

El documental recorre diferents moments en la vida de Mújica, fent un retrat amable d’un home humil que va esdevenir president de l’Uruguai mentre es mantenia fidel a les seves creences alhora que empentava i alentava el canvi. Encara orgullós del seu passat com a activista polític i guerriller (el que li va valdre 12 anys de presó), se’ns presenta a “El Pepe” com un líder global iconoclasta que encara s’atreveix a somiar amb un món millor

“Impressionat per ell i el seu treball, i celebrant la utopia i la virtut, vaig fer aquest film”. Emir Kusturica.

Va ser estrenada mundialment a la Mostra de Venezia, on va rebre el Premi CICT-UNESCO, i té la seva estrena a Espanya al Festival REC de Tarragona.

  • Dissabte 1 // 22hTEATRE METROPOL

Blue My Mind

Director Lisa Brühlmann
País Suïssa // Idioma VO Alemany/SUB Català // Year 2017 // Duration 97'
Cast Luna Wedler, Zoë Pastelle Holthuizen, Nicola Perot

Abans de començar les vancances d’estiu, Mia, de 15 anys, es trasllada amb els seus pares als suburbis de Zurich. No gaire propera a la seva família, sospita que és adoptada, però la seva mare no en vol saber res. De ple a l’adolescència, el seu comportament cada cop més esbojarrat l’ajuda a fugir de la rutina que l’envolta. Però el seu cos comença a patir uns estranys canvis. En un principi, imperceptibles, però després, més enllà de la imaginació. Lisa Brühlman presenta les seves credencials com a directora brava amb una perspectiva ben allunyada de les clàssiques coming of age i construeix una al·lucinada metàfora sobre els canvis que patim a l’adolescència.

Estrenada a San Sebastian // Premi de la Crítica Festival de Zurich

Millor Pel·lícula, Millor Actriu, Millor Guió als Premis de l’Acadèmia Suïssa.

Programa ‘WRAP!’

  • Dilluns 3 // 18hANTIGA AUDIÈNCIA

The Guilty

Director Gustav Möller
País Dinamarca // Idioma VO Danès/Sub Castellà // Year 2018 // Duration 85'
Cast Jakob Cedergren, Jessica Dinnage i Omar Shargawi

Asger Holm, un exoficial de policia, ha sigut suspès de les seves funcions i relegat a operador del servei d’emergències. Durant un rutinari torn de nit, rep una estranya trucada d’una dona aterrada. Tot i la sorpresa, aviat s’adonarà que la dona es troba en perill, i començarà una lluita contra el rellotge per trobar sortida no només a la recerca, sinó als seus propis dimonis personals.

D’un ritme endimoniat i un guió ple de giragonses, THE GUILTY és pura filigrana del thriller. Un exercici d’estil, gènere pur, a la mà de molt pocs escollits, i que encara sorprèn més si ve d’un debutant. Gustav Möller ha posat d’acord a crítica i públic i ha tornat a posar al mapa l’“Scandi Noir” tot d’una tacada. Amb una hipnòtica i convincent actuació de Jakop Cedergren el film va construint la tensió entorn d’elements mínims, però sobretot d’un ús magistral del so, que dispara la imaginació de l’espectador fent-lo partícip de l’espectacle. Un d’aquells films que t’enganxen als primers minuts i et deixen clavat a la butaca fins al final.

Premi del Públic a Sundance // Premi del Públic IFF Rotterdam // Premi del Públic Thessaloniki // Millor Director a Seattle // Premi de la Crítica a Zurich // Premi Miguel Delibes a Millor Guió Seminci Valladolid

 

 

 

  • Dimarts 4 // 20hANTIGA AUDIÈNCIA

El Rey

Director Alberto San Juan, Valentín Álvarez
País Espanya // Idioma VO Castellà/ Sub Anglès // Year 2018 // Duration 84'
Cast Luis Bermejo, Alberto San Juan, Guillermo Toledo

Dos anys van estar Alberto San Juan, Willy Toledo i Luis Bermejo omplint el Teatro del Barrio amb El Rey, obra sobre la història recent d’Espanya que pivota en torn a l’emèrit Juan Carlos I, geni i figura, i per la qual desfilen fantasmes del passat com Adolfo Suárez, Felipe González, Cebrián, Carrero Blanco, Puig Antich o Antonio Tejero. I ara, s’ ha decidit a portar-la al cinema. Alberto San Juan, rostre conegut del cinema espanyol, (Goya al Millor Actor 2008 per Bajo las Estrellas, REC 2007) és també dramaturg i director de teatre, sobretot des de les seves companyies Animalario i Teatro del Barrio, i es llança a la direcció cinematogràfica, juntament amb el director de fotografia Valentín Álvarez. Adaptació cinematogràfica, explotant diversos recursos teatrals, hibridant llenguatges, EL REY és ‘una ficció sobre la ignorància’, un revulsiu contra la cultura de la transició que pot ser una pel·lícula incòmoda a causa del seu repàs honest i descarnat dels últims anys de la pell de toro.

Estrena a Catalunya.

Preestrena.

Amb l’assistència de l’actor Willy Toledo. 

  • Dimarts 4 // 22hANTIGA AUDIÈNCIA

Viaje al cuarto de una madre

Director Celia Rico Clavellino
País Espanya // Idioma VO Castellà // Year 2018 // Duration 94'
Cast Anna Castillo, Lola Dueñas i Pedro Casablanc

Des que el seu pare va morir, la Leonor (Ana Castillo) viu sola amb la seva mare, Estrella (Lola Dueñas) i totes dues s’acompanyen i es cuiden mútuament. Però la vida dins d’una ciutat de províncies no presenta esperances gaire falagueres per a les aspiracions de la Leonor. Ella voldria veure món, estudiar anglès i llaurar-se un futur professional lluny de casa. La por a no complir amb les expectatives de la seva mare, així com la culpabilitat per deixar-la sola, la frenen a l’hora de triar el camí cap al qual la guia la seva intuïció, però un dia, finalment, es decidirà a provar sort i marxar, a l’aventura, cap a Londres.

El debut de Celia Rico ens narra una història íntima en què la relació mare-filla té un paper central. Una aventura interior per la qual passarem, juntament amb les dues protagonistes (i més propers a una o a l’altra en funció del punt vital en què ens trobem), de la mà de dues actrius que excel·leixen en la seva interpretació. Una història emotiva que ens farà reflexionar sobre la cura entre persones, la pèrdua, el dol i la llibertat d’escollir el propi destí.

  • Dijous 6 // 12hTEATRET DEL SERRALLO
  • Dissabte 8 // 20hANTIGA AUDIÈNCIA

Comandante Arian

Director Alba Sotorra
País Espanya // Idioma VO Kurdo i àrab/Sub Castellà // Year 2018 // Duration 80'

Al front de la guerra de Síria, una dona de 30 anys, la Comandant Arian, guia un batalló femení cap a la ciutat de Kobane per alliberar la seva gent del jou del DAESH (ISIS). Al 2012, quan la guerra va arribar al Kurdistan, un grup de dones va decidir passar a l’acció i formar les Unitats Femenines de Protecció (YPJ), i reconquerir el terreny, no només pel país, sinó també per la llibertat de la futura generació de dones. Alba Sotorra (guanyadora del Gaudí a millor documental per “Game Over”), va ser l’ombra d’Arian durant mesos, amb els sacrificis propis de la guerra, construint un relat captivador al cor de l’acció; un retrat de la fascinant lluita d’una dona i el seu grup de guerrilleres, que cerquen la llibertat en una societat profundament religiosa i patriarcal. Un documental que s’erigeix com un al·legat a la llibertat de les dones, o com diu el seu subtítol “una historia de dones, guerra i llibertat”.

Amb l’assistència de la directora Alba Sotorra. 

  • Dissabte 8 // 12hTEATRET DEL SERRALLO