Seccions

Inauguració (Tras el cristal)

Drama / Horror // Director Agustí Villaronga
País [:ca] Espanya [:es] España // Year 1987 // Duration 110min.

Informació disponible properament

Opera prima

Opera Prima és la secció estrella del festival. Recull els millors debuts cinematogràfics internacionals amb l’objectiu de projectar nous talents i apropar les obres al públic. Els films competeixen per quatre premis: Millor Òpera Prima REC  (amb un jurat Internacional), el del Jurat Jove, el de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC) i el del Públic a la millor Òpera Prima sense distribució (per votació popular amb mitjana ponderada entre vots i assistents a les projeccions).

My First Time

El Festival REC, dedicat a descobrir directors i amb un públic eminentment jove, arriba al moment d’anar més enllà, potenciant la nostra possibilitat de creació de nous públics per fer la vista enrere i conèixer els orígens de la nostra cinematografia. És moment de MY FIRST TIME.

El Meu Primer Cop és una secció que sorgeix per apropar i donar a conèixer els orígens d’un cineasta consagrat, amb personalitat, i mostrar al públic quin ha sigut el seu camí fins el moment actual d’expressió creativa. S’allunya de les retrospectives exhaustives, necessàries, però inabastables per al públic, i pretén tenir un talant més directe i popular.

Així, el programa es composa dels inicis i l’actualitat del creador, és a dir: la seva primera pel·lícula, amb una trobada amb el públic per a completar aquest coneixement del costat menys conegut del nostre creador. Una masterclass, oberta a tots els estudiants que es matriculin, serà la guinda que tanqui aquest programa.

 

RECvolucions

Enguany s’ha parlat molt del 50 aniversari d’un dels fets fonamentals del segle XX: és el Maig del 68, una revolta que va mostrar les ‘costures’ d’un sistema que semblava intocable. Laurent Jauffrin sostenia que la vida quotidiana va transformar-se radicalment aquells dies, i va dir: “les dones ja no volen tornar a casa, els homosexuals ja no es volen amagar, i els operaris ja no se senten obligats a treure’s la boina cada cop que passen davant d’un capatàs”. La renovació de l’humanisme i la presa de consciència que els gests de cada persona podien canviar l’entorn van ser grans aportacions del moviment desencadenat aquell mes de maig.

El 68 també són Tommie Smith i John Carlos, aixecant el puny i sense sabates al podi de Mèxic, les mobilitzacions a Praga, i d’altres símbols (i les conseqüents repressions) que van posar el focus no només a París sinó arreu del mapa. El poble, les persones que el conformen, van deixar de ser espectadores de la seva pròpia vida per emprendre, a través de l’acció, un canvi col·lectiu. Aquesta consciència i solidaritat va fer, per exemple, que obrers d’Escòcia es neguessin a assemblar motors que sabien que servirien al règim de Pinochet, i avui encara sentim les remors d’aquelles promeses d’una societat lliure i agermanada en esdeveniments com la massiva manifestació del 8M.

Un Festival com el REC posa el focus en els joves creadors i la  continua regeneració de l’audiovisual, i reivindica la flama de la primera vegada, sempre encesa. D’aquí que no podíem obviar com els nous autors i autores mostren impulsos, revolucions personals i canvis col·lectius de l’avui i de l’ara. Ho fan amb petites reflexions nostàlgiques sobre el que la revolta hauria pogut esdevenir, però sobretot el que encara pot ser, subratllant les fronteres que cada dia trenquem intentant ser millors, intentant bastir una societat més justa.

“La gent no s’adona del poder que té”, deia en Joan Brossa i ara repeteix al vent la Maria Arnal. Potser, mica en mica, això canvia. Si més no el cinema –art conscient, popular, industria que cerca el favor del públic– així ho reflecteix.

 

Autors de Tarragona

AUTORS DE TARRAGONA – Mostra de curtmetratges fora de concurs

Dilluns 3 | 20h | Antiga Audiència

Un any més, podrem gaudir de les millors perles de realitzadors i realitzadores de casa nostra. Un tast molt divers, reflex de les inquietuds d’aquesta nova generació de creadors.

-Appland, d’Hugo Royo (29′)

-Khroma, de Jordi Ferré (14′)

-Lo que ves es lo que hay, Anna Fonoll (14′)

-Bringmeyourlove, de Javier Gavilán (17’)

-Croquetas para el ministro, de Fran Ortega (Paco Enlaluna) (12′)

 

 

Projeccions engegaR / 48 HORES

Diumenge 2 de desembre | 19:30h | Cafè La Cantonada

Seguint amb l’objectiu de donar veu als nous talents, el festival REC va iniciar el 2017 el concurs engegaR / 48 HORES. Aquesta iniciativa pretén donar visibilitat als realitzadors i realitzadores majors de 18 anys de la Província de Tarragona que vulguin participar activament del Festival REC amb una peça audiovisual gravada i editada en un termini màxim de 48 hores.

Una selecció de les peces es presentarà en una sessió especial el diumenge 2 de desembre a les 19:30h al Cafè La Cantonada. I després, karaoke!

Amb el suport de:

     

Primer Test

La secció Primer Test del Festival REC ofereix un espai per a projectes en fase de postproducció que vulguin rebre l’assessorament d’agents audiovisuals internacionals. Distribuïdors, programadors i agents de vendes donen consell als directors i productors per tal afavorir l’èxit i l’entrada al mercat internacional de les obres participants.

Primer Test va néixer l’any 2014, i encara ja la 5a edició per al 2018, que tindrà lloc al mes de desembre, durant la celebració del REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona.

Primer Test compta amb diverses col·laboracions, com la del Festival L’Alternativa, Cinemart Rotterdam, Catalan Films o Eclair, que ofereixen diversos premis als quals opten les pel·lícules seleccionades.

Alguns dels films que han passat per Primer Test són:

Game Over, d’Alba Sotorra (Première internacional a Karlovy Vary, Premi Gaudí al Millor Documental)

Júlia Ist, d’Elena Martín (Biznaga de Plata a Màlaga)

Con el Viento, de Meritxell Colell (seleccionada a Berlinale Forum)

Trinta Lumes, de Diana Toucedo (seleccionada a Berlinale Panorama)

Amb el suport de:

Col·laboren:

 

 

 

 

 

RECLaNuí

Informació disponible properament

 

 

 

 

 

Jornada Professional