Jornada Professional

Jornada Professional REC 2018
Dia: Dimarts 4 de desembre
Horari: de 10 h a 14 h
Lloc: Espai Turisme (C. Major 37, 43003- Tarragona)
Inscripcions: info@festivalrec.com 

CINEMA I TECNOLOGIA NOW

El cinema ha estat relacionat amb les tecnologies des dels seus mateixos orígens, quan va ser catalogat com un ‘invent’ més de l’època. Tant des de les vessants més industrials (com les apostes pel cinema 3D als anys 50 del s.XX), com des del cinema més independent o underground (com Valdelomar i el seu so diafònic, o la ‘tàctil visión’), el cinema sempre ha sigut un canal des d’on les tecnologies més avançades es feien arribar al gran públic. D’aquesta manera no ens ha de sorprendre la presència de les tecnologies més actuals en diversos àmbits del cinema,  tant d’aplicació en la seva vessant més comercial com tenint influència en la seves propostes narratives.

La realitat virtual, la neurotecnologia i, evidentment, el món de les xarxes socials han entrat amb força al món de l’audiovisual i en la seva agenda a curt i llarg termini. Però quin és el camí que seguiran totes aquestes aplicacions i com es relacionaran amb l’audiovisual? Com totes aquestes propostes ajudaran a que el cinema conservi i reforci la seva centralitat com a art popular? Com la indústria està potenciant aquestes propostes i en quines està més interessada? Tenen o tindran algun pes a nivell narratiu i en la manera d’explicar històries? En un única pregunta, variaran el cinema tal i com el coneixem a ara?

Després de les jornades sobre “Viralitzar la multipantalla” del 2016, on entràvem de ple al fenomen transmedia i la utilització de les diverses finestres de comunicació, enguany anem una mica més enllà, intentant plantejar la realitat actual de l’audiovisual en relació a les tecnologies i el mercat d’app, així com mostrar amb claredat quins són els camins de desenvolupament digital i de recerca que es plantegen des de la indústria, les institucions i el mercat per als temps més immediats.

La Jornada Professional del REC 2018 es duu a terme amb el suport de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region i de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City, així com la col·laboració de Tarragona Turisme i Tarragona Film Office.

 

 

Programa:

10 h – Presentació de la Jornada a càrrec de Javier Garcia Puerto, director del REC, i Santiago Castellà, director de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City de la URV”.

10.15 h a 11 h Què demana el cinema a la Technologia? Apps, tècniques immersives, neurociències i els nous trends 

Com funcionen i què són les ‘incubadores’ i ‘acceleredadores’ per aquest tipus de projectes.

Anniken Haldna, de StoryTek (mediatech accelerator – https://storytek.eu/)

11 h a 11.30 h. Pausa Cafè

11.30 h a 12.15 h VJ/VR i altres v’s. La influència/ presència de les tecnologies actuals a la narrativa audiovisual.

Jose Luis de Vicente, comissari independent i cap de la Secció I+D al Sonar.

12.15 h a 13.15 h Projecte singular de la má de Manuel Bartual

13.15 h a 13.45 h El suport institucional a la creativitat tecnològica

Prado Porris – Consejera Técnica de la S.G. de Promoción de Industrias Culturales y Mecenazgo del Ministerio de Cultura y Deportes.

  1. 45 h. – Tancament

 

Amb el suport de:

     

Amb la col·laboració de: